Mogelijkheden

Your body's ability to heal is greater than anyone has permitted you to believe.

Lees:

- De sleutel  tot Zelf- Bevrijding  Christiane Beerlandt - oorsprong en oplossing van 1300 ziekten

- De zin van ziekzijn  Ruediger Dalhke

- Ziekte,  als signalen van de ziel  Ruediger Dalhke

- Störfelder und Kraftplätze   Ruediger Dalhke - Wie man die einen beseitigt und die anderen nutz

Het alledaagse als symbool voor een zielstekort

Onze weerstanden in het dagelijks leven zeggen iets over onze onopgeloste zielsthema's evenals ziektesymptomen er op duiden dat we niet in evenwicht zijn.

Deze symptomen betekenen niet dat je een fout hebt gemaakt en daarvoor door middel van symptomen gestraft wordt, maar dat er iets ontbreekt in je leven dat je in de symtoombeelden kan herkennen en alsnog kunt  integreren in je leven.

Resonantie: onze leefomgeving bestaat uit energie in de vorm van krachtvelden met positieve energie maar kent ook storende invloeden die een aanslag betekenen op onze gezondheid. De grootste resonantie is die tussen geliefden, met als ultieme wens ' een te worden'. De hoogst mogelijke Eenheids-ervaring is de goddelijke liefdes- ervaring die voor verlichting zorgt. Een leven zonder liefde is een leeg en onbevredigend  leven.

Het zelfhelend vermogen

Immuniteit is op het zelf gericht. Een arts heeft niet als taak  dag in dag uit je immuunrespons te versterken. Medische zorg wordt doorgaans pas gegeven als er zich symptomen voordoen. De immuunrespons werkt dan al niet meer goed. Als je proactief met je eigen immuniteit aan de slag gaat verandert de hele situatie.

Welke verbeteringen kun je toepassen om je zelfhelend vermogen te koesteren: je neemt de twee rollen van het zelfhelend vermogen aan, dus zowel die van de genezer als die van degene die wordt genezen,  je zorgt voor een natuurlijk evenwicht en versterkt je   immuun-systeem door middel van een gezonde levenswijze, je let op symptomen en voorkomt daarmee dat je afhankelijk wordt van medicijnen, je stelt je niet afhankelijk op  van externe therapie- vormen, je leert nieuwe dingen door nieuwe ervaringen, je verandert je perspectief en daarmee verandert je lichaam.

Dit wordt mogelijk gemaakt door bewustwording. Je kunt pas iets veranderen als je je er bewust van bent. Het belangrijkste waarvan de mensen zich niet bewust zijn is de mogelijkheid tot zelfgenezing op zich. Het woord zelf is het belangrijkste  element in de term zelfhelend vermogen. Zelf heeft een psychische bijklank, alsof het een onzichtbare entiteit is die je wel  bezit maar die niets met je lichaam te maken heeft. Als je hoge bloeddruk  hebt is dat een probleem die fysiek in het lichaam aanwezig is . Deze en anderen symptomen zijn niet gerelateerd aan het zelf, zou je denken. Maar is dat wel zo?

Hoe je jezelf vandaag ziet, is sterk van invloed op hoe je lichaam er morgen aan toe is.

Factoren die van invloed zijn op de immuunrespons: beweging,haast- en psychische  stress, manier van eten, verkeerd eten, overlevingspatronen, trauma's, negatieve relaties, werk waarvoor de passie ontbreekt, verdriet, depressie, heel veel binnen zitten.

 

De ontwikkelingsweg van de ziel

Zielswerk verlangt dat we op een andere manier naar ons alledaagse leven kijken. Onopgeloste thema's doen zich voor als weerstanden, ergernissen en blinde vlekken, ze blokkeren je voortgang.Zolang je geen verantwoordelijkheid neemt voor deze weerstanden blijft er maar  een rol voor je over; die van offer terwille van de 'lieve' vrede. Maar je ziel stagneert.